Waarom zou je lid worden van de beroepsvereniging Besko?

Een beroepsvereniging is bij velen vaak onbekend. Jammer want bij Besko zijn we dagelijks hard in de weer om ondernemers zoals jij te ondersteunen met diensten op maat voor jouw onderneming en de beautysector in zijn geheel. Het doel van onze beroepsvereniging is om  professionals met elkaar te verbinden . We stellen alles in het werk om de belangen te verdedigen van wie het beroep uitoefent. Daarbij is een stevige stem bij de overheid heel belangrijk . Hiervoor hebben we leden nodig want hoe groter de achterban, hoe sterker de beroepsvereniging.

Versterk de beroepsgroep

Een beroepsvereniging met veel leden komt sterker voor de dag bij gesprekken waarin verschillende partijen verschillende belangen hebben. Samen met je beroepsvereniging maak je belangenbehartiging van het vak mogelijk in de wereld van politiek, overheid, verzekeraars, opleidingen en onderwijs.

Besko brengt je in beeld

Besko staat voor een beroepsvereniging voor professionele schoonheidsspecialisten. We streven naar een hoog kwaliteitsniveau in de sector van de schoonheidszorgen. Om je te kunnen aansluiten dien je te beschikken over een door de overheid gesubsidieerd en erkend diploma . Om die professionaliteit en vertrouwen uit te stralen naar je klanten toe, krijg je als lid jaarlijks een gevelplaat “ Erkend kwalitatief-gediplomeerd lid” . Hiermee kan je de klanten het belang van je kwalitatieve opleiding benadrukken. Wat een voordeel is ten opzichte van de concurrent die geen lid is van onze beroepsvereniging.

Waarom lid worden?

Lidmaatschap van je beroepsvereniging is een teken van professionaliteit. Steun je beroepsgroep. Daarmee laat je zien dat je het vak van schoonheidsspecialist(e) serieus neemt.

Word lid van Besko, een beroepsvereniging met meer dan 40 jaar ervaring in de sector, want de kracht van een beroepsvereniging is in verhouding tot het aantal leden dat ze telt.


Word lid

10 redenen waarvoor je

  lid wo​rdt van Bes​ko

Sterke beroepsvereniging

We verenigen alle kwalitatief erkende beautyprofessionals in een sterke beroepsvereniging.

Belangenbehartiging

We behartigende belangen van de beautyprofessionals in het paritair comité, bij verschillende overheidsinstanties en belangengroepen.

Ondersteuning

Wij staan je bij met helder advies op maat, informeren over regelgeving, … . We bieden je professionele ondersteuning om de uitdagingen van de toekomst aan te kunnen.

Professioneel vakmanschap

We verdedigen het belang van professioneel vakmanschap. Enkel professioneel geschoolde beauty professionals kunnen lid worden van Besko. Deze erkenning maak je duidelijk aan je klanten met het label, de jaarlijks licentie en gevelplaat.

Training en levenslang leren

We voorzien in elke provincie opleidingen en voordrachten om je als beautyprofessional verder te ontwikkelen.

Onderwijs

We werken actief mee aan het onderwijs van de toekomst in onze beautysector.

Netwerken

We organiseren de beurs Estetika voor alle beautyprofessionals en betrokken actoren die professioneel actief zijn in de schoonheidssector.

Werkgeversschap

We staan in voor rechtvaardig werkgeverschap en ondersteunen de werkgever in de verschillende facetten.

Preventie en welzijn

Met de Risktrainer brochure ondersteunen we het preventie beleid in het instituut of salon in functie van de noden van de beautyprofessionals. We begeleiden in een evenwichtige work-life balance.

Duurzaamheid

We willen de beautyprofessionals bewust maken van duurzaam ondernemen.

Sluit je vandaag nog aan

#samensterk 

Jouw voordelen als Besko-Lid

 • Je ontvangt jaarlijks een gevelplaat met opschrift ‘Uw schoonheid in veilige handen’.
 • Je ontvangt jaarlijks een licentie als erkend kwalitatief-gediplomeerd Besko-lid voor in je instituut.
 • Je belangen en die van de sector worden verdedigd  in de wereld van politiek, overheid, verzekeraars, opleidingen en onderwijs
 • Je kan als lid tegen verminderde prijs deelnemen aan provinciale cursussen en lezingen.
 • Je wordt ook automatisch lid van je provinciale afdeling.
 • Je krijgt juridsch advies en ondersteuning met kennis van zaken. We staan garant voor betrouwbare, neutrale en onafhankelijke informatie. 
 • Je mag gratis naar de professionele vakbeurs Estetika .
 • Je ontvangt gratis onze digitale nieuwsbrief met actuele informatie over regelgeving en beleid, deskundig advies en zoveel meer .
 • Je ontvangt gratis het magazine Hebe , het vakblad voor de schoonheidsspecialist(e).
 • Je kan op onze website en in Hebe een kleine advertentie plaatsen .
 • Je wordt gratis vermeld op onze website als kwalitatief gediplomeerd lid.
 • Je kan gratis leden promotietools  downloaden of aanvragen, waarmee je je kan profileren.
 • Je krijgt jaarlijks een agenda .

Word lid

Kan ik lid worden?

Ben jij een kwalitatief opgeleide schoonheidsspecialist of beautyprofessional? Dan kan je lid worden van Besko. 

Het Besko-label staat garant voor schoonheidsspecialisten, voetverzorgers, visagisten en nagelstylisten met een erkend diploma.

Kwalitatief gediplomeerd


Hoeveel bedraagt het lidgeld?

Je lidmaatschap is 100% fiscaal aftrekbaar en wordt betaald per kalenderjaar.

Instituut

 • professioneel lid met licentie €75,00

 • werknemer €20,00

 •  

Opleiding

 • school/ opleidingsverstrekker €100,00

 • leerkracht €25,00

 • leerling/ student* €15,00


 • * Een leerling/student is een schoonheidsspecialist/beautyprofessional in opleiding. Een studentenlidmaatschap kan maximum 5 jaar duren.

Sluit je dus snel aan, want samen staan we sterk!

Het lidmaatschap van Besko is een must voor elke schoonheidsspecialiste of beautyprofessional die goed geïnformeerd wil zijn en wil blijven gaan voor een betere beautysector. Bovendien komen we iedere dag opnieuw op voor jouw belangen en maak je samen met je collega's deel uit van het grootste beautynetwerk.